
Składniki (2 porcje):
- budyń śmietankowy, proszek - 4 łyżeczki,
- erytrytol/ksylitol - 4 łyżki,
- jajo - 1 sztuka,
- jogurt naturalny - 3 łyżki,
- rodzynki suszone - 2 łyżki,
- ser twarogowy półtłusty - kostka 250 g,
- skórka z pomarańczy tarta - 2 łyżeczki,
- aromat waniliowy - kilka kropli.
Przygotowanie:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko zmiksować ze słodzikiem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość dokładnie zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek, dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do foremek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Porcja deseru to około 300 kcal.
Twój komentarz