Składniki:
- mąka pełnoziarnista - 130 g - czubata szklanka,
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki,
- erytrytol - 100 g - ½ szklanki
- marchew - 2 sztuki,
- jajo - 3 sztuki,
- płatki owsiane - 4 łyżki,
- otręby pszenne - 2 łyżki,
- siemię lniane - 2 łyżki,
- olej rzepakowy - 4 łyżki
Przygotowanie:
Jajka umyć, wbić do miseczki i zmiksować na puszystą masę, dodać erytrytol i ponownie zmiksować. Marchewki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Płatki owsiane zmielić na mąkę np. blenderem. Do jajek dodać przesianą mąkę pełnoziarnistą z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując, wsypać otręby oraz zmielone płatki owsiane. Wymieszać. Do masy dodać startą marchew oraz olej. Delikatnie wymieszać do połączenia składników. Formę na babkę wysmarować masłem, obsypać mąką pełnoziarnistą, przelać masę i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 45-50 minut. Wystudzić w piekarniku.
Kontakt:
- 533 800 553
Eliza Szelest
OPINIA PACJENTA: Próbowałam już różnych diet, które kończyły się efektem jojo. Do panie dietetyk trafiłam przez znajomą (po kuracji wygląda świetnie) i nie żałuję decyzji. Jadłospis jest przygotowany 100% pod moje preferencje, nie głoduję, nie mam ochoty na słodycze i czuję się świetnie. Teraz ...
Twój komentarz