Składniki (na 4 porcje):
- brokuł - 1/2 sztuki około 250 g,
- cebula - 1 mała sztuka,
- groszek konserwowy - 8 łyżek, około 120 g,
- jogurt naturalny - 1 kubek 150 g,
- kukurydza konserwowa - 8 łyżek, około 120 g,
- oliwa z oliwek - 2 łyżki,
- marchew - 2 sztuki,
- musztarda - 1 łyżka,
- pietruszka - 2 sztuki,
- seler - 2 plastry,
- ziemniaki - 4 średnie sztuki, około 400 g,
- przyprawy: sól, pieprz, natka pietruszki.
Przygotowanie:
Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera ugotować przed obraniem. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać brokuła pokrojonego na mniejsze kawałki. Przygotować sos mieszając jogurt naturalny, oliwę i musztardę, polać nim sałatkę i doprawić.
Smacznego!
Twój komentarz