Eliza Szelest
02 Gru

Pasta z awokado i jajka

Awokado jest często wymieniane jako produkt nielubiany. Po dłuższej rozmowie okazuje się, że ktoś próbował je samodzielnie, bez przypraw. Jest na tyle specyficzne, że w zależności jak przyrządzimy awokado można je podać na słono jak i na słodko. Moja podstawowa propozycja to pikantna pasta.

Składniki: 

- jajko - 1 sztuka
- czosnek - 1 ząbek
- awokado - pół sztuki 
- jogurt naturalny - 1 łyżeczka
- sól - szczypta
- pieprz czarny mielony - szczypta
- sok z cytryny 

Przygotowanie:

Jajko ugotować na twardo. Awokado wydrążyć, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekanym jajkiem i jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem i ulubionymi warzywami.

Smacznego :) 

Twój komentarz




POKAŻ