Eliza Szelest
05 List

Sałatka z buraka, rukoli i włoskich orzechów

Pochmurne jesienne dni pomoże ożywić kolorowa sałatka. Poza walorami estetycznymi zawiera również mnóstwo składników odżywczych. 

Składniki:
- rukola - garść;
- orzechy włoskie - garść;
- ciemne oliwki - 5 sztuk;
- pomidorki koktajlowe - 10 sztuk;
- rzodkiewka - 3 sztuki;
- burak - 1 sztuka;
- mozzarella - pół kulki;
- natka pietruszki;
- koperek;
- pieprz czarny;
- oliwa z oliwek - 1 łyżka

Przygotowanie:

Buraka ugotować. Obrać i pokroić w kostkę. Mozzarelle i warzywa  również pokroić. Całość wymieszać, dodać natkę pietruszki i koperek, polać oliwą z oliwek i doprawić pieprzem. 

Jako dodatek można podać pieczywo.

Smacznego :)

Twój komentarz




POKAŻ